Πρόσκληση σε σεμινάριο “1821 - Αξίες Ζωής”

Σεμινάριο.

Start

26/03/2021 - 6:30 pm

End

26/03/2021 - 8:00 pm

Address

Λάρισα   View map

 Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, με την ευκαιρία του εορτασμού της μεγάλης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας και με Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα, μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «1821-Αξίες Ζωής» που θα γίνει την Παρασκευή 26/03/2021 και ώρες 18.30 – 20.15 μ.μ. .

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 είναι εξαιρετικά διδακτική και πλούσια σε παιδαγωγικά ερεθίσματα για την ανάδειξη σπουδαίων Αξιών Ζωής. Το εκπαιδευτικό υλικό, που συγκέντρωσε, ομαδοποίησε και εμπλούτισε ο Γ. Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου και Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τομπούλογλου, εντάσσεται και αυτό στη γενικότερη θεματική ενότητα της Αγωγής Υγείας «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση».

Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό προτείνεται να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση των παρακάτω στόχων:

  • Πίστη σε αξίες και ιδανικά που συμβάλουν στο γενικότερο καλό και στην απόκτηση ώριμης κριτικής σκέψης, απαλλαγμένης από λάθη κι εγωισμούς του παρελθόντος.
  • Προστασία και υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Διατήρηση ζωντανής της μνήμης των ηρωικών πράξεων και των θυσιών που έκαναν τόσοι άνθρωποι, βάζοντας το κοινό καλό πάνω από τον εαυτό τους, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία και τη δημοκρατία.
  • Στο όνομα όλων αυτών των θυσιών, η πατρίδα να συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα μηνύματα πολιτισμού, ελευθερίας, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Το Πρόγραμμα της διαδικτυακής συνάντησης έχει ως εξής:

  • 18.30 – 19.10: «Πλοήγηση στο υλικό ”1821-Αξίες Ζωής”»

Τομπούλογλου Ιωάννης, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης

  • 19.10 – 19.50: «Προτάσεις βιωματικής προσέγγισης του προτεινόμενου υλικού»

Παπαθανασίου Ευαγγελία, ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας

  • 19.50 – 20.15: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Το επιμορφωτικό σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών – μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» με φορείς – ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας που υλοποιούν προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με συναφές θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο φετινός τίτλος των δράσεων του Δικτύου είναι: «Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Περιβάλλον – Υγεία – Πολιτισμός».

Παρακαλούμε, αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε, να συμπληρώσετε έως

την Τρίτη 23/03/2021 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/MUKnYygVYrbZCfi47

τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση ή να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Στη συνέχεια θα σταλούν άμεσα στα προσωπικά e-mail οι οδηγίες και οι κωδικοί σύνδεσης στην πλατφόρμα της συνάντησης.